FORSIDEN ADD MEG FANPAGE BLOGLOVIN' TWITTER DESIGN


 

Etter å ha tenkt mye, har jeg kommet frem til at jeg ønsker å dele min fødehistorie. Grunnen til dette er fordi det stort sett alltid er de utfordrende og tøffe fødeopplevelsene som blir delt. De som har hatt en tøff fødsel har større behov for å snakke om det.

Fra den dagen jeg gikk ut med at jeg var gravid, har jeg blitt fortalt skrekkhistorie på skrekkhistorie.. Joda, gleden til slutt er flott den, men det var sååå grusomt å være i fødsel. På grunn av dette gråt jeg meg selv i søvn flere netter fordi jeg gruet meg sånn til å føde. Det vet jeg at jeg ikke er alene om. Heldigvis, med hjelp av min gode kjæreste, klarte jeg å snu tankegangen til det positive - dette skulle bli en god opplevelse.

Hvorfor har det blitt sånn at man skal skremme alle gravide? Det finnes ikke en eneste grunn i verden som er god nok.. Så her er min fødehistorie. Håper den kan være til hjelp for noen der ute :)

 

 

Min fødehistorie

 

Torsdag 26. mars 2015, en uke før termin, tuslet jeg rundt i leiligheten med lette kynnere. Det er det helt normalt å ha mye av på slutten av svangerskapet og styrkegraden kan variere, så jeg tenkte ikke noe mye over det. Timene gikk uten at det ga seg. Jeg plukket opp telefonen og ringte sykehuset - fikk beskjed om å ta tiden mellom kynnerne, som viste seg å være svake rier, og ringe på igjen når jeg hadde fire stk. iløpet av 10 min. Etter å ha ryddet leiligheten, vasket badet, pakket det siste til fødebagen, dusjet, sminket meg, handlet, spist middag og ringt tre ganger ekstra til sykehuset, bestemte vi oss for å dra på en sjekk. Klokken var da 23 på kvelden og jeg hadde én cm. åpning, men ikke regelmessige rier. Det kom antageligvis til å skje noe iløpet av natten eller morgenen etter, så vi valgte å bli.

Stian og jeg fikk hver vår seng på det rommet jeg skulle føde, også fikk jeg smertestillende og en sovetablett for å samle krefter til det som snart ventet meg. Kl. halv syv våknet jeg med kraftige rier - fødselen var uten tvil i gang. Jeg beholdt roen og lå og ventet på at Stian skulle våkne. Vi tilkalte jordmor for å bli undersøkt, og hun prøvde også å ta fostervannet mitt uten hell. Etter det hoppet jeg i badekaret (haha dette hørtes koselig ut!). Riene var tette, og jeg hadde bare noen sekunders pause mellom hver. Badekaret gjorde det lettere å slappe av, og med min fantastiske samboer ved min side, jobbet og pustet jeg meg fint gjennom det. Etter nesten to timer i badekaret var det på tide å bli undersøkt igjen. Fem cm. åpning og jordmor klarte fortsatt ikke å ta fostervannet mitt, så da ba jeg om epidural.

Mens jeg ventet på legene, fikk jeg en oksygenmaske som skulle hjelpe meg å fokusere på å puste. Det tok ca. en halvtime før de som skulle sette epiduralen kom. Jeg satte meg på sengekanten, ble vasket på korsryggen med sprit..så kjente jeg at dette klarer jeg ikke. Jeg MÅTTE presse. «Neida, det går ikke såå fort. Prøv å sitt stille nå, så skal vi sette lokalbedøvelsen først.» Jeg tvang meg selv til å sitte i ro med hyppige pressrier. Tro meg, det var ikke lett! Lokalbedøvelsen ble satt, men etter det befalte jeg å bli undersøkt. Ni cm. åpning! Igjen ble det forsøkt å ta fostervannet, uten at noe kom ut. Måtte gudene vite hvor det hadde blitt av...

Jeg la meg til i sengen slik jeg ønsket å føde og ble sjekket igjen. Nå måtte de se til at ungen lå riktig til og var kommet langt nok ned. Det tok ikke mange minuttene før åpningen var 10 cm og både jentungen og jeg var klar. På dette tidspunktet kriblet det i hele kroppen og jeg var bare sååå klar for å få henne ut. Noen få pressrier senere var hun ute. 27. mars 2015, kl. 11.27 skrek jeg «JEG KLARTE DET» og verdens vakreste jente ble lagt på brystet mitt. 3345 gram og 49 cm. Helt perfekt♥ 

 

Tusen takk til Ålesund Sykehus for en fantastisk fødeopplevelse, og ikke minst for kjempe god hjelp dagene etter fødselen! Det er uten tvil den beste opplevelsen jeg har vært med på, og jeg gleder meg allerede til neste gang.

 

Lik og del gjerne :) #gravid #fødsel #føde #fødehistorie #mamma #baby #jente #babyjente #mammablogg

Postet av: Bjørn
Hei Elise. Veldig flott skrevet! Jeg har ikke født selv, men jeg håper din historie/erfaring hjelper andre.
12.07.2015, 16:08
Postet av: Cassandra Lysgård
Ååh, så fin fødehistorie. :D

Skjønnher heller ikke hvorfor man skal hele tiden skremme hverandre med fødselen. Jeg syntes ikke det var så ille. :P
12.07.2015, 16:13
URL: http://Cassaandra.blogg.no
Postet av: Elise Frantzvåg Karlsmoen
Bjørn: Tusen takk, Bjørn:) Det håper jeg og!
12.07.2015, 16:22
URL: http://elikar.blogg.no/
Postet av: Elise Frantzvåg Karlsmoen
Cassandra Lysgård: Tusen takk :D
12.07.2015, 16:23
URL: http://elikar.blogg.no/
Postet av: Maria
Så fint at noen skriver om de fødselshistoriene som er helt udramatiske. Jeg hadde også en relativt udramatisk fødsel - selv om guttungen matte bli tatt med sugekopp til slutt fordi han lå litt skjevt, syntes jeg det hele var helt udramatisk, og jeg var bare glad for litt hjelp å få ham ut da jeg var så uendelig sliten. Men det var liksom det værste da - at jeg var så sliten. Jeg vet at jeg nok hadde det vondt - jeg husker jeg kasta opp - men det var helst fordi jeg fikk "menskramper" ute av en annen verden - smerter som jeg ikke syntes var så utrolig fæle men som bare slet på kroppen og gjorde meg kvalm. Men litt kvalme kan man jo takle liksom. Jeg fikk også epidural fordi riene kom så tett og jeg ikke fikk tid å slappe av innimellom - og det gjordekroppen utrolig sliten. Igjen - sliten er jo ikke lik vondt. Sliten er en helt udramatisk følelse. Så jeg var positivt overrasket over hvor udramatisk en fødsel var etter at folk prakker på av uendelige skrekkhistorier - som jo faktisk er I mindretall, men som man ofte roper høyest om. SÅ takk for at du deler en "normal" historie uten dramatikk. Vordende mødre trenger det :-)
13.07.2015, 10:36
URL: http://www.poppiesandprada.com
Postet av: Elise Frantzvåg Karlsmoen
Maria: Uff.. Men godt å høre at du hadde en fin fødsel likevel. Epidural er nok en fin ting når kroppen blir sliten! Glad jeg kan hjelpe:)
13.07.2015, 18:48
URL: http://elikar.blogg.no/
Postet av: Hverdagslykker
Så koselig å lese en fin historie! :)
13.07.2015, 19:54
URL: http://hverdagslykker.blogg.no/

Skriv en kommentar


Navn:

Din mail:

Url:

Din Kommentar:

ELISE FRANTZVÅG KARLSMOEN
Lidenskaper: Mote, musikk og min lille familie.

Lever det gode og travle liv med samboeren min og den lille jenta vår. Som mamma for første gang er det mye å lære. Her deler jeg erfaringer, biter av min hverdag og min interesse for mote ♥
Snap: Elikar

Kontakt/sponsor henvendelser : karlsmoen@hotmail.com

K A T E G O R I E R
bildeserie
blogg
blogganbefalinger
dypt
Ebay
Gravid
inspo
klesskapet
Mote
Musikk
Oppskrifter
video


D E S I G N
Charlotte V. Økland

A R K I V
Juli 2015
Mars 2015
Februar 2015
Desember 2014
November 2014
Juli 2014
Juni 2014
Mai 2014
April 2014
Mars 2014
September 2013
hits